čebelarstvo Cesar
  • Peneča medica

    Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z izdelavo medenih pijač. Penečo medico izdelujemo po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Temu postopku pravimo danes klasična metoda ali tudi tradicionalna metoda. Celotni postopek izdelave traja najmanj 2 leti, s podaljševanjem časa pa penine pridobivajo na kvaliteti. Vsebuje nad ...

  • Medica (medeno vino)

    Medica (medeno vino) je stara alkoholna pijača z okusom po medu, ki so jo še pred vinom poznali naši predniki. Uživamo jo ohlajeno na 6-8°C v družbi najboljših prijateljev, kot aperitiv ali na koncu slovesnega kosila ob sladici. Velika količina nepovretega sladkorja, dokaj nizka kislina in ne previsok vol. % ...

Dne 15.4.2011, je Kmetijsko gozdarski zavod Maribor organiziral Dan odprtih vrat. Na povabilo smo se z veseljem odzvali in obiskovalcem predstavili naše izdelke iz čebeljega panja.


 


 

APIQUALITY FORUM – mednarodno ocenjevanje medenih pijač (Maribor, september 2010)
V okviru mednarodnega APIQUALITY FORUMA, je potekalo prvo svetovno ocenjevanje medenih pijač v Mariboru.
Ponosno lahko povemo, da se je čebelarstvo CESAR dogodka udeležilo in prejelo zlato medaljo za penečo medico ter zlato in srebrno medaljo za medico.

prizanje za medene pijace


10. VSESLOVENSKO OCENJEVANJE MEDENIH PIJAČ (Maribor, maj 2010)

Kot vsako leto, je tudi v letu 2010, na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor, potekalo 10. vseslovensko ocenjevanje medenih pijač. Ocenjevanje je organiziralo Društvo izdelovalcev medenih pijač Maribor. Na ocenjevanju smo prejeli zlato medaljo za penečo medico in zlato medaljo za medico.

Medene pijače

Medica (medeno vino)

Medica (medeno vino) je stara alkoholna pijača z okusom po ...

Peneča medica

Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z ...