čebelarstvo Cesar
  • Peneča medica

    Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z izdelavo medenih pijač. Penečo medico izdelujemo po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Temu postopku pravimo danes klasična metoda ali tudi tradicionalna metoda. Celotni postopek izdelave traja najmanj 2 leti, s podaljševanjem časa pa penine pridobivajo na kvaliteti. Vsebuje nad ...

  • Medica (medeno vino)

    Medica (medeno vino) je stara alkoholna pijača z okusom po medu, ki so jo še pred vinom poznali naši predniki. Uživamo jo ohlajeno na 6-8°C v družbi najboljših prijateljev, kot aperitiv ali na koncu slovesnega kosila ob sladici. Velika količina nepovretega sladkorja, dokaj nizka kislina in ne previsok vol. % ...

Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z izdelavo medenih pijač. Penečo medico izdelujemo po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Temu postopku pravimo danes klasična metoda ali tudi tradicionalna metoda.
Celotni postopek izdelave traja najmanj 2 leti, s podaljševanjem časa pa penine pridobivajo na kvaliteti. Vsebuje nad 9,5 vol.% alkohola in nad 3,0 Bara tlaka, sladkorja pa je običajno od 30 – 55 g/l. Peneče medice so lahko suhe, polsuhe, polsladke in sladke. Uživamo jo ohlajeno na 6 – 8°C. V ustih ima penina svežino in lahkotnost. Medena aroma, osvežujoč okus in igrivo iskrenje drobnih mehurčkov uvrščajo penečo medico med vrhunske pijače. Za kozarec peneče medice potrebujemo približno 40 g medu, čebele pa morajo za 40 g medu obiskati približno milijon cvetov. Za izdelavo peneče medice je potrebno uporabiti najkakovostnejši med. Po naših podatkih smo slovenski čebelarji prvi na svetu izdelali penečo medico, na kar smo upravičeno lahko ponosni.

DOSEŽKI:

Zlata medalja 2006,07,08,09,10,2011
Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010

Medene pijače

Medica (medeno vino)

Medica (medeno vino) je stara alkoholna pijača z okusom po ...

Peneča medica

Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z ...