Skip to content Skip to footer
0 items - $0.00 0
0 items - $0.00 0

Medene pijače

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
Z nadaljevanjem branja strani potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

»V vsakem mehurčku se skriva droben cvet,
čebelji let, košček narave, poskusite to čudovito
pijačo, ki smo jo skupaj ustvarili sonce, zemlja,
cvetlice, drobne čebele in ljudje z
občutkom za dobro.«

Silva Podlesnik

PENEČA MEDICA izum mariborskih čebelarjev in enologov!

Peneča medica ali peneče medeno vino je edinstvena alkoholna pijača, skrbno ustvarjena iz medene raztopine in vode, ki jo v procesu fermentacije oživijo kvasovke. Izvršuje se sekundarna fermentacija, ki poteka po klasični metodi neposredno v steklenicah, s čimer se oblikuje pijača z alkoholno vsebnostjo med 9,5 in 15,0 vol. %. Da bi zagotovili pravi šopek mehurčkov, mora biti minimalni tlak peneče medice vsaj 3,0 bara. Pridelava traja najmanj 2 leti in je izdelana izključno iz medu in vode po klasični šampanjski metodi, brez vsakršnega dodatka vina ali grozda

Prva predstavitev peneče medice je bila 11. novembra 2005 v Mariboru. Nastala je kot plod dela in znanja mariborske ekipe čebelarjev in enologov, katere član smo bili tudi mi. Po naših podatkih smo slovenski čebelarji prvi na svetu izdelali penečo medico in na to smo lahko upravičeno ponosni.

Glede na količino neprevretega sladkorja, lahko penečo medico razvrstimo v različne okuse. Suha peneča medica vsebuje do 25g invertnega sladkorja na liter, polsuha pa nekoliko več – od 25,1g do 35g na liter. Za ljubitelje nežnejših sladkobnih tonov je tu polsladka peneča medica, ki vsebuje od 35,1g do 45g invertnega sladkorja na liter. Najbolj sladko, z več kot 45,1g invertnega sladkorja na liter, pa je sladka peneča medica – pravi nektar za tiste, ki cenijo pristne sladkosti. Pri nas pridelujemo suho in sladko penečo medico.

IZBOR NAŠIH MEDENIH PIJAČ

PENEČA MEDICA sladka

Naša sladka peneča medica je pravo umetniško delo, ki temelji na bogati osnovi kostanjevega medu. Skrbno je pripravljena po klasični šampanjski metodi, kar ji daje izjemen karakter in globino okusa. Vsaka steklenica te čudovite pijače je plod najmanj dveh let skrbne pridelave. Posebnost naše peneče medice je, da ne vsebuje kapljice grozdnega vina. V njej se prepleta zgolj čistost medu in vode, kar ustvarja izrazito edinstven in avtentičen okus.

PENEČA MEDICA brut

Naša brut peneča medica je prava simfonija okusov, ki izhajajo iz kvalitetnega kostanjevega medu. Njen pripravljalni proces sledi klasični šampanjski metodi, kar ji daje prefinjen in eleganten značaj. Vsaka kapljica te izjemne pijače je plod vsaj dveh let predanega dela in strokovnega znanja. Brez dodatka grozdnega vina, ta peneča medica slavi popolno harmonijo medu in vode, kar rezultira v izrazito avtentični pijači. Obenem je ta varianta brut zaradi svoje suhe narave in vsebnosti le 8-15 gramov sladkorja, odlična izbira za tiste, ki cenijo manj sladke, a še vedno bogate okuse.

MEDICA

Medica, znana tudi kot medeno vino, je alkoholna pijača, skrbno ustvarjena iz medene raztopine in vode. Skozi proces fermentacije s kvasovkami se ta sladka nektarna mešanica prelevi v pijačo z alkoholno vsebnostjo med 9,0 in 15,0 vol. %.

Na podlagi ostanka neprevretega sladkorja, medicam pripisujemo različne oznake. Suha medica vsebuje do 25 g invertnega sladkorja na liter, medtem ko polsuha vsebuje od 25,1 do 60 g na liter. Za tiste, ki imajo raje nežno sladkobo, je tu polsladka medica z vsebnostjo sladkorja med 60,1 in 100 g na liter. Za sladokusce, ki se ne morejo upreti pravi sladkosti, pa je na voljo sladka medica, ki vsebuje več kot 100,1 g invertnega sladkorja na liter.

MEDENO PIVO

Medeno pivo je resnično posebna pijača, ki se ponaša z alkoholno vsebnostjo 5-6 vol. %. Z bogatim spektrom barv se lahko predstavi v temnih ali svetlih tonih. To ni navadno pivo – njegov edinstven karakter je oblikovan s prefinjeno aromo medu, ki v postopku izdelave zamenja del sladu. Za pripravo te sladkobne ambrozije sta najbolj primerna cvetlični in kostanjev med, ki pijači dodajata poseben, edinstven okus. Razvajajte se z našim medenim pivom in se prepustite njegovim nežnim, a zapeljivim notam.

MEDENI KIS

Medeni kis je naravni kis, narejen iz medu in vode. Postopek njegove priprave je podoben pripravi vina ali piva – vsebina se fermentira s pomočjo kvasovk, ki pretvorijo sladkorje v alkohol, nato pa se z uporabo acetobakterij alkohol pretvori v kis. Rezultat je medeni kis, ki je lahko sladek, kiselkast ali kombinacija obeh okusov. Zaradi edinstvenega okusa je medeni kis priljubljen v številnih kuhinjah po svetu. Uporablja se v solatnih prelivih, marinadah in omakah, pa tudi kot dodatek k napitkom. Nekateri prisegajo na njegove pozitivne vplive na dobro počutje, podobno kot na lastnosti jabolčnega kisa.